Kuidas oma Facebooki konto kustutada

Juba ammu on teada, et Facebook võtab, salvestab ja müüb teie andmeid ning paneb teid pidevalt ümber hindama, kuidas suhtlusvõrgustik teie privaatsust käsitleb. Ükskõik, kas soovite väikese pausi teha või oma Facebooki konto täielikult kustutada, tehke järgmist.

Mis vahe on deaktiveerimisel ja kustutamisel?

Teil on kaks võimalust oma kohalolek Facebookist eemaldada. Saate oma konto deaktiveerida või selle täielikult kustutada. Esimene võimaldab teil tagasi tulla ja oma konto uuesti aktiveerida, teine ​​aga on püsiv võimalus - tagasiteed pole enam.

Konto deaktiveerimisest on kasu siis, kui soovite mõnda aega peitu pugeda, kui teil on võimalus uuesti võrku tulla, ilma et peaksite täiesti uut kontot looma. Inaktiveeritud olekus ei näe keegi teie profiili, kuid teie nimi võib siiski ilmuda teie sõbra loendites. Lisaks kõigele sellele saate endiselt kasutada Facebook Messengerit, kui teie konto on deaktiveeritud, mis võimaldab teil ühenduses püsida.

Konto kustutamine on jäädav. Kui valite selle valiku, ei saa te oma kontot uuesti aktiveerida. Kõik teie postitused, fotod, videod ja kõik teie kontoga seotud asjad kustutatakse jäädavalt. Lisaks sellele, et te ei saa Facebook Messengeri kasutada, ei saa te registreerumiseks kasutada Facebooki sisselogimise funktsiooni, mida võisite kasutada kolmandate osapoolte rakendustes või veebisaitidel.

Osa teavet, näiteks sõpradele saadetud kirjad ja nende postkastis olevate sõnumite koopiad, on neile pärast konto kustutamist endiselt nähtav.

Kuidas oma Facebooki konto deaktiveerida

Kui te pole veel valmis oma Facebooki kontot täielikult kustutama, kuid soovite sotsiaalmeedias pausi teha, võite oma konto deaktiveerida.

Käivitage oma arvutis Facebooki veebisait, klõpsake ekraani paremas ülanurgas allapoole suunatud noolt ja valige loendist „Seaded“.

Järgmisena klõpsake vasakul paanil nuppu „Teie Facebooki teave” ja seejärel valige suvandite loendist „Deaktiveerimine ja kustutamine”.

Valige nupp „Deaktiveeri konto” kõrval ja seejärel jätkamiseks klõpsake nuppu „Jätka konto deaktiveerimisega”.

Järgmisel lehel peate esitama Facebookist lahkumise põhjuse. Valige valikute loendist, andke vajadusel täiendavaid selgitusi, loobuge tulevastest meilidest ja valige, kas jätkate Messengeri kasutamist. Pärast selle vormi täitmist klõpsake nuppu „Deaktiveeri”.

Ilmub viimane hoiatus. Kui olete jätkamiseks valmis, lugege sõnumit ja klõpsake nuppu „Deaktiveeri kohe”.

See on kõik. Facebook logib teid välja ja viib teid lehele „Logi sisse Facebooki”.

Kui olete oma konto taasaktiveerimiseks valmis, peate vaid logima tagasi Facebooki. Teise võimalusena saate selle uuesti aktiveerida, kasutades teise rakenduse või veebisaidi Facebooki sisselogimise funktsiooni.

Kuidas oma Facebooki kontot lõplikult kustutada

Enne kui asute oma Facebooki konto olemasolust eemaldama, võiksite varundada oma teabe ettevõtte serveritest. Facebookil on tööriist, mis aitab teil kõik oma andmed ühe hallatava ZIP-failina alla laadida.

Oma teabe saate alla laadida seadete lehelt „Teie Facebooki teave”.

Lisateabe saamiseks vaadake meie artiklit oma Facebooki teabe allalaadimise kohta.

SEOTUD:Kas olete kunagi mõelnud, kui palju Facebook teie kohta teab? Siin on, kuidas näha

Käivitage brauser ja minge oma Facebooki seadete lehele. Klõpsake nuppu „Teie Facebooki teave” ja valige seejärel saadaolevate seadete loendist valik „Deaktiveerimine ja kustutamine”.

Märkige ruut „Püsivalt konto kustutamine” kõrval ja seejärel klõpsake nuppu „Jätka konto kustutamisega”, kui olete valmis jätkama.

Enne jätkamist hoiatab Facebook teid tagajärgede eest, mis kaasnevad teie konto jäädava kustutamisega.

Varundage kõik andmed, mida soovite salvestada, ja kui olete kindel, et see on teie jaoks õige valik, klõpsake nuppu „Kustuta konto”.

Viimase turvasammuna peate enne oma konto kustutamist sisestama parooli. Pärast seda klõpsake nuppu "Jätka".

Isegi kui Facebook väidab, et eemaldab kõik, kui olete varasemate olekuvärskenduste, fotode ja postituste suhtes veidi paranoilisem, võite enne konto kustutamist kõik eemaldada.

SEOTUD:Kuidas kiiresti kustutada palju vanu Facebooki postitusi

Üks viimane sõnum Facebookilt, milles teavitatakse teid sellest, et kui muudate meelt, hoiab ettevõte teie profiili ja andmeid 30 päeva. Jätkamiseks klõpsake nuppu „Kustuta konto“.

See on kõik. Facebook logib teid välja ja viib teid lehele „Logi sisse Facebooki”.

Ehkki olete otsustanud oma konto kustutada, on konto taasaktiveerimiseks endiselt 30-päevane aken. Facebook teeb seda juhul, kui teil on ootamatu meelemuutus ja otsustate siiski, et soovite selle siiski säilitada. Konto taastamiseks minge lihtsalt Facebooki ja logige sisse oma e-posti aadressi ja parooliga.