Kuidas tehases lähtestada oma Synology NAS

Kui teie Synology NAS-draiv tekitab teile probleeme või täiendate lihtsalt täiesti uuele süsteemile, saate selle lähtestada mitmel viisil, sõltuvalt sellest, mida soovite sellega teha.

SEOTUD:Kuidas oma Synology NAS välja lülitada ja taaskäivitada käsitsi ja automaatselt

Synology NAS-i lähtestamiseks on kokku kolm võimalust: lähtestada ainult võrguseaded (mis lähtestab ka administraatori sisselogimisparooli), DiskStation Manageri lähtestamine ja uuesti installimine (säilitades endiselt kõik teie andmed puutumatuna) või kõigi lähtestamine (sealhulgas kõigi kustutamine) andmed kõvakettadelt).

Enne kui me iga meetodi üle vaatame, on mõistlik installida rakendus Synology Assistant arvutisse (mida saate teha sellelt lehelt). See võimaldab teil vaadata oma NAS-draivi olekut, ilma et peaksite draivile ise juurde pääsema. Samuti on tore, kui lähtestamisel muutub teie NAS-draivi IP-aadress ja te pole kindel, mis on uus IP-aadress.

Igal juhul on siin Synology NAS-draivi lähtestamiseks kolm meetodit.

Lähtestage võrguseaded

Kui teie NAS-draiv tekitab teile mõningaid võrguprobleeme, saate lihtsalt võrguseaded lihtsalt lähtestada. See lähtestab ka teie administraatori sisselogimisparooli ja pärast võrguseadete lähtestamist palutakse teil uus luua.

Alustage NAS-draivi tagaküljel asuva lähtestusnupu leidmisega. Tavaliselt asub see otse USB ja Etherneti porti (de) kõrval.

Seejärel hankige kirjaklamber või SIM-kaardi eemaldamise tööriist ja hoidke lähtestusnuppu umbes viis sekundit all, kuni kuulete piiksu. Lase siis kohe lahti.

Pärast seda käivitage Synology Assistant ja topeltklõpsake oma NAS-draivil, et sellele juurde pääseda ja sisse logida.

Vaikimisi kasutajanimi on “admin” ja vaikeparool jäetakse tühjaks. Pärast nende volituste sisestamist klõpsake nuppu „Logi sisse”.

Seejärel palutakse teil luua uus parool. Kui olete seda teinud, vajutage nuppu Esita.

Järgmisel ekraanil klõpsake nuppu "Logi sisse".

Sealt saate lihtsalt uue parooliga sisse logida ja saate uuesti üles töötada.

Installige DSM uuesti, kuid säilitage andmed

Tõenäolisem stsenaarium käputäie kasutajate jaoks on DSM-i operatsioonisüsteemi täielik lähtestamine, kuid kõvakettadelt jäävad kõik nende andmed puutumatuks - see sobib suurepäraselt neile, kes täiendavad uut NAS-i boksi või kui DSM annab teile lihtsalt mõned probleemid ja soovite lihtsalt pühkida ja alustada värskelt. Looge oma konfiguratsioonist kindlasti varukoopia, et saaksite selle pärast uuesti installimist taastada.

Alustamiseks leidke NAS-draivi tagaküljelt lähtestusnupp. Tavaliselt asub see Etherneti porti (de) kõrval.

Seejärel hankige kirjaklamber või SIM-kaardi eemaldamise tööriist ja hoidke lähtestusnuppu umbes viis sekundit all, kuni kuulete piiksu. Lase siis kohe lahti. Kohe pärast seda hoidke lähtestusnuppu uuesti viis sekundit all, kuni kuulete veel üht piiksu. Lase kohe pärast seda lahti.

Teie NAS piiksub veel paar korda ja siis taaskäivitub NAS-draiv. Paari minuti pärast vilgub olekutuli oranžilt. DSM on nüüd uuesti installimiseks valmis.

Avage Synology Assistant ja topeltklõpsake oma NAS-draivil (selle kõrval on kiri “Configuration Lost”).

Klõpsake nuppu „Installige uuesti”.

Järgmisena vajutage rohelist nuppu Install Install.

Oodake, kuni NAS DSM-i uuesti installib ja taaskäivitub. Selleks kulub tavaliselt umbes 15 minutit.

Kui NAS on taaskäivitatud, klõpsake nuppu "Ühenda".

Seejärel loote oma administraatori konto ja läbite sama seadistamisprotsessi, mida tegite NAS-draivi esmakordsel hankimisel. Pärast uuesti installimist saate uuesti läbi vaadata meie Synology seadistusjuhendi.

Lähtestage kõik ja kustutage kõik andmed

Kui soovite minna ekstreemsemat teed, saate kõik täielikult lähtestada, sealhulgas pühkida kõvakettadelt kõik andmed. Seda on ka natuke lihtsam teha, kuna saate seda teha otse DSM-ist, selle asemel, et peate tegelema seadme füüsilise lähtestamise nupuga. Enne alustamist võib siiski olla hea mõte kõigepealt varundada.

Logige sisse DSM-i ja seejärel avage aken “Juhtpaneel”.

Klõpsake valikut „Värskenda ja taasta”.

Lülitage ülaosas vahekaardile „Lähtesta”.

Vajutage punast nuppu "Kustuta kõik andmed".

Kui ilmub hüpikaken, märkige punase teksti kõrval olev ruut ja seejärel klõpsake nuppu „Kustuta kõik andmed”.

Järgmisena sisestage oma administraatori sisselogimisparool ja vajutage nuppu "Esita".

Teie Synology NAS alustab lähtestamise protsessi. Selleks võib kuluda 10–20 minutit, kuid kui see on tehtud, saate Synology Assistanti käivitada ja teie NAS näitab, et see pole installitud. Sel hetkel olete seadme täielikult lähtestanud.

Ja nüüd olete valmis selle uuesti seadistama.