Mida peate teadma iTunes'i volituste tühistamise kohta

iTunes kasutab autoriseerimissüsteemi tagamaks, et ainult ostetud muusikale, videotele ja muule sisule pääseb igal ajal juurde vaid vähesed arvutid. Enne arvutist vabanemist või Windowsi uuesti installimist peaksite iTunesilt volituse tühistama.

Autoriseerimissüsteem on DRM-i vorm, seega hõlmab see hüppamist läbi rõngaste. See peaks piirama juurdepääsu teie ostetud sisule.

Mis on iTunes'i autoriseerimine?

Enne kui arvuti saab teie ostetud filme, telesaateid, muusikat, e-raamatuid, audioraamatuid, rakendusi ja muud sisu alla laadida ja kasutada, peate volitama arvuti - Maci või Windowsi arvuti - iTunes'is. Pange tähele, et see kehtib ainult DRM-iga kandjate kohta. Enamik iTunes'i muusikafaile on DRM-vabad, seega ei pea nende esitamiseks arvutile volitust andma.

Apple ID-ga saab korraga siduda maksimaalselt viis autoriseeritud arvutit. Mõlemad arvutid ja Windowsi arvutid lähevad sellesse kogusummasse.

SEOTUD:Kuidas mitte kunagi iTunes'i iPhone'i, iPadi või iPod Touchiga kasutada

iOS-i seadmeid ei arvestata aktiveerimise kogusummas, nii et saate lasta oma iTunes'i sisule juurde nii palju iPade, iPhone'i, iPod Touchi ja Apple TV seadmeid kui soovite.

See autoriseerimissüsteem on DRM-i vorm ja see piirab juurdepääsu iTunes'i kaudu ostetud sisule. Autoriseerimissüsteemid olid kunagi üsna levinud - näiteks olge tunnistajaks vanas SecuROM-i süsteemis arvutimängude autoriseerimispiirangule või aktiveerimispiirangule, mida saab sisseehitada Windows Media heli- ja videofailidesse. paljud teenused piiravad nüüd sisu kontodega ega pruugi tingimata seadmete arvu piirata, kuid iTunes kasutab siiski vanemat skeemi, mis lubab ja keelab üksikute arvutite. Me ei oleks üllatunud, kui see oleks sisse ehitatud Apple'i õiguste omanikega sõlmitud lepingutesse, kui nad oma sisu iTunes'i lisavad.

Kuidas autoriseerida arvutit

Arvuti volitamine on lihtne. Windowsis klõpsake iTunes'i menüünuppu, osutage iTunes Store'i ja valige Autoriseeri see arvuti. Macis klõpsake menüüd Pood ja valige Luba see arvuti. Protsessi lõpuleviimiseks logige sisse oma Apple ID-ga.

Seejärel saab teie arvuti teie ostetud iTunes'i sisu alla laadida, sünkroonida ja esitada.

Kuidas ja millal peaksite arvutile või Macile volituse andma

Samast kohast leiate ka menüüvaliku Tühista selle arvuti autoriseerimine. See menüüvalik tühistab autoriseerimise, takistades DRM-ga koormatud iTunes'i sisu vaatamist, vaatamist või arvutisse allalaadimist.

SEOTUD:Algaja geek: kuidas Windowsi arvutisse uuesti installida

Kui te kavatsete iTunes'i desinstallida, kui installite Windowsi uuesti või kui olete arvutiga valmis ja soovite sellest lahti saada, peaksite arvuti volituse tühistama. Kui te ei plaani oma ostetud iTunes'i sisu arvutis kasutada, tühistage selle volitused.

Samuti soovitab Apple enne arvuti riistvarakomponentide uuendamist arvuti volitused tühistada. Kui te seda ei tee, võidakse teie ühte arvutit lugeda hiljem erinevaks arvutiks ja kasutada mitut autoriseerimist.

Arvuti volituste tühistamine on oluline, kuna see annab teile tagasi ühe teie viiest piiratud autoriseerimisest.

Kuidas tühistada volitused süsteemidele, millele teil pole juurdepääsu

Kui teie arvuti rikub ja te ei saa iTunes'i volitusi tühistada, vabanete arvutist enne iTunes'i volituste tühistamist või täiendate oma arvuti komponente, võib-olla olete autoriseerimised raisanud. Vanad süsteemid lähevad tõenäoliselt arvesse teie maksimaalselt viie lubatud arvutiga. Kui jätkate iTunes'i volitamist ja autoriseeritud arvutitest vabanemist või Windowsi uuesti installimist, võite avastada, et teil pole juurdepääsu oma ostetud sisule, kuna te ei saa enam arvuteid volitada.

Apple lubab teil seda parandada ainult ühel viisil. Te ei saa lihtsalt juurde pääseda volitatud arvutite loendisse ja tühistada üksikute arvutite volitusi. Selle asemel peate tühistama kõigi arvutite volitused korraga.

Selleks klõpsake iTunes'is iTunes Store, logige sisse oma Apple ID-le, klõpsake oma Apple ID nimel ja valige Konto.

Siit saate klõpsata nupul Kustuta kõik arvuti autoriseerimiste kõrval. See nupp kuvatakse ainult siis, kui teil on volitatud mitu arvutit. See tühistab kõigi volitatud arvutite volitused, mis võimaldab teil alustada arvutite autoriseerimist nullist.

Hoiatus: Nuppu Tühista kõik saab kasutada ainult üks kord aastas. Pärast selle kasutamist proovige oma autoriseerimistega ettevaatlikum olla - tühistage arvutite volitused, enne kui neist lahti saada, Windowsi uuesti installida või nende riistvara uuendada.

Kui leiate, et teil pole juurdepääsu oma ostetud sisule - või kui olete juba sel aastal kasutanud nuppu Tühista kõik, peate seda uuesti kasutama - võite alati proovida ühendust võtta Apple'i toega ja paluda neil teie volitused lähtestada. See on kõik, mida saate teha, kui proovite DRM-i rikkuda.

Pildikrediit: Richard Giles Flickris